Tigrova razmišljanja ob koncu pomladi – na vrsti so odločilne tekme!

ZAPIS IZ JUNGLE

Letošnja pomlad je bila res pestra. Kadar nas ni namakal dež, je rosilo ali pa lilo kot iz škafa. No, vmes je nekajkrat izza oblakov celo pokukalo sonce, ampak pustimo vreme pri miru – čaka nas namreč vroče poletje, sploh na zelenicah ameriškega nogometa, kjer smo domžalski Tigri aktivni na številnih področjih.

Mladi ekipi U13 in U15 v brezkontaktni flag footbal različici našega športa sodelujeta v avstrijskih ligah ter zmagujeta kot za stavo, ekipa U17 pa uspešno meri moči v članskem državenem prvenstvu. Prihodnost ameriškega nogometa v Domžalah in okolici je torej res svetla. Tudi ženska članska ekipa, ki jo letos vodi Matic Pirc, nadaljuje z zelo dobrimi predstavami v avstrijskem prvenstvu in se bo ponovno potegovala za najvišja mesta.

Kot najbrž veste, smo v klubu organizirali domače turnirje mlajših ekip in ženske flag footbal lige, kar je bila dolgo želja vseh sodelujočih. Organizacija in dogodki so odlično uspeli, vse skupaj ste lahko sproti spremljali na naših socialnih omrežjih, kdor pa je prišel tekme pogledat v živo, mu zagotovo ni bilo žal, tudi lačen in žejen zagotovo ni bil. Sam sem spremljal in obiskoval dogodke kolikor sem le lahko, saj sem se vmes tudi razveselil novega tigrčka Svita, ki je privekal na svet konec aprila. Kdo ve, morda bo tudi on enkrat tekal in lovil jajčasto žogo ter sodeloval pri razvoju tega zanimivega športa.

Kakor koli, tekem v flag footbalu še ni konec, v nadaljevanju sezone čakajo naše ekipe še zadnje tekme in končnica za razvrstitev, držite pesti in spremljajte dogajanje na facebooku in instagramu še naprej, v klubu smo veseli vsakega všečka in pozitivnega komentarja!

Seveda pa je sezona na vrhuncu tudi v tackle- torej osnovni, kontaktni različici športa. Naša članska ekipa tekmuje v avstrijski ligi AFL 2, kjer z rezultatom v zmagah 4-1 drži drugo mesto, tako da se ji obeta preboj v izločilne boje. Trenerski štab na čelu z Anthonyjem Gardenerjem , Urbanom Repanškom in Juretom Bezico seveda ne počiva na lovorikah in verjamem, da so svoje igralce dobro pripravili na prihajajoče izzive.

Fante čakajo namreč v rednem delu še 3 pomembne tekme. Najprej jutri, v nedeljo 2.6. ob 15h, gostujejo v Gradcu pri Giantsih. Z zmago bi si že zagotovili najmanj drugo mesto in preboj v polfinale, kar pa v gosteh ne bo lahko. Tudi sam se bom podal v Gradec bodrit ekipo, o samem dogajanju pa nameravam kaj več napisati v naslednji kolumni ”Rjovenje tigrov”. Držite pesti, da bom o poteku tekme pisal z navdušenjem; tisti najbolj zavzeti pa seveda vabljeni, da v živo na stadionu pri dvorcu Eggenberg navijate za našo ekipo Domžale Tigers in ji pomagate do zmage!

Naj izkoristim možnost in že sedaj omenim naslednjo domačo tekmo, ki bo teden dni kasneje, v nedeljo 9.6. ob 15h v Športnem parku Domžale. V goste prihajajo še neporaženi Salzburg Ducksi, katerim se bodo Tigri skušali maščevati za do sedaj edini letošnji poraz. Vljudno vabljeni da skupaj pripravimo izjemno vzdušje in našim fantom pomagamo do zmage.

Redni del sezone se nato 23.6. zaključuje z gostovanjem v Mariboru pri Generalsih, ki so v tej sezoni za zdaj sicer še brez zmage, a so bili na skoraj vseh tekmah zelo konkurenčni in bodo zagotovo lačni uspeha.

Glasno navijajte, da bodo naši fantje prišli v končnico, torej play-offs za uvrstitev v višjo ligo. V tem primeru bodo v mesecu juliju odigrali še eno ali dve pomembni tekmi, o katerih se bo zagotovo veliko pisalo in bodo vredne ogleda v živo. A ne prehitevajmo dogodkov – najprej navijamo za zmago jutri, nato pa čez en teden na zadnji domači tekmi, ko pričakujemo res dobro vzdušje, zgodnje poletno vreme (upajmo no), ter veliko dobre hrane in pijače. Se vidimo.

Za konec dodajam še zdaj že vsem dobro znani pozdrav: Welcome to the Jungle!

Žiga Novak, 1.6.2019

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.