Kdo se lahko pridruži članski tackle ekipi?

Fantje nad 16 let

Kaj je to ameriški nogomet?

Ameriški nogomet je moštvena igra, pri kateri med seboj tekmujeta dve ekipi z vsaka po enajstimi igralci. Napadalna ekipa poiskuša žogo z taktičnimi potezami spraviti do končne cone. Ob vsaki pridobitvi žoge ima 4 poizkuse, da žogo ponese 10 jardov naprej. Če jim to ne uspe, pridobi žogo nasprotnikova ekipa. Napadalcem pot proti končni coni ovira obramba. Ta z različnimi obrambnimi taktikami poskuša preprečiti napadu osvojitev ozemlja. Vsak poizkus pridobivanja ozemlja se konča, če je igralec, ki ima v posesti žogo na tleh ali pa če se žoga po poizkusu podaje dotakne tal ali gre izven igrišča. Več o pravilih igre si lahko prebereš na podstrani Kaj je to ameriški nogomet?

Zakaj?

Ker smo ena velika družina, ki se skupaj zabava in izpopolnjuje! Ker je ameriški nogomet zelo eksplozivna in atraktivna igra in je s tem izvrsten način športanja in zabave, ter izboljšanja koordinacijskih sposobnosti.

Je to res zame?

Nehaj se spraševati – pridi in poizkusi! Novi člani so vedno dobrodošli! Kontaktiraj nas preko FB-ja in dogovorili se bomo za brezplačni poizkusni trening!

Kakšno opremo potrebujem?

Na prvem treningu potrebuješ le športna oblačila, športno obutev in vodo. Za vse ostalo bomo poskrbeli mi.