Pomlad je tu in tekmovalna sezona 2019 je pred vrati

ZAPIS IZ ‘JUNGLE’

Pomlad je čas novih začetkov, narava se prebudi iz spanca in vse kar vrvi od življenja. Nič drugače ni z našimi Domžalskimi Tigri, ki nestrpno pričakujejo novo sezono.

Jesen in zima sta za igralce ameriškega nogometa pri nas minila v znamenju spremljanja dogajanja čez lužo v ligi NFL in seveda tudi treninga ter izpopolnjevanja, da bi tudi oni naredili korak naprej in se kot igralci še izboljšali. Članska tackle ekipa je tako zaradi združenja moči s številnimi igralci Silverhawksov iz Ljubljane okrepljena in nabrušena pred tekmovalno sezono.

Tisti, ki spremljate Domžale Tigers klub na socialnih omrežjih (facebook, instagram), ste najbrž dobro seznanjeni s spremembami v ekipi. Zaradi težke poškodbe kolena na zadnji lanski tekmi v Salzburgu, se je bil dosedanji Head Coach Matic Pirnat – Piko primoran posvetiti predvsem rehabilitaciji, pri kateri številnim izzivom navkljub zelo dobro napreduje. V imenu celotne Tigers družine mu seveda tudi na tem mestu želimo vse najboljše in se veselimo njegove spodbude s tribun. Nov glavni trener je ljubiteljem našega športa v Sloveniji zelo dobro znani Anthony Gardner, dolgoletni podajalec Silverhawksev, ki sicer prihaja iz zvezne države Ohio, pravzaprav rojstnega kraja profesionalnega ameriškega nogometa.

Več o letošnji ekipi in pričakovanjih boste lahko prebrali pred prvo domačo tekmo, ki bo na zadnji dan meseca marca v Športnem parku Domžale. Vabilo na nedeljski popoldanski spektakel s pričetkom ob 15h je že sedaj na mestu, tokrat pa se bomo na kratko ozrli nazaj in nekaj malega povedali še o prvi tekmi sezone.

Tigri bodo prvo tekmo odigrali že to soboto, 23.3., ko gostujejo pri moštvu Peicher Hurricanes. Gre za novega tekmeca, ki se je v Divizijo II Avstrijske nogometne lige (tretja po kakovosti) uvrstil lani z uspešnim nastopanjem v III. Diviziji. V Avstriji imajo namreč poleg glavne, elitne in že kar pol-profesionalne lige, še štiri lige oziroma divizije s po 10-imi klubi (v vsaki ligi razdeljeni v dve konferenci). Kot najbrž veste, Domžale Tigers že tretje leto nastopajo v omenjenem tekmovanju – II. Diviziji AFL. Prejšnji dve leti sta postregli s številnimi izenačenimi tekmami, domžalski fantje so pokazali izjemno borbenost in vztrajen napredek, ki se bo, tako upamo in pričakujemo, pokazal tudi v letošnji sezoni. S V obeh primerih, v letih 2017 in 2018, so Tigersi tekmovanje končali v zlati sredini lige in si zagotovili obstanek. Bogatejši za te izkušnje in okrepljeni z igralci iz Ljubljane ter tudi Kranja, letos gotovo merijo na še več zmag. Zanemariti ne gre niti mladih igralcev, ki so iz mladinskih vrst okrepili člansko moštvo in so dokaz, da v klubu odlično skrbijo za podmladek in v nižjih selekcijah vzgajajo nove igralce.

Uvrstitev v končnico in borba za napredovanje je tako letos za Tigre realen cilj, ki pa ne bo prišel sam od sebe. Tega se v klubu zavedajo, opravili so s tradicionalnimi pripravami v Umagu, pridno trenirali na zunanjih igriščih Športnega Parka Domžale ter v fitnesu Hiše na Travniku na Dobu pri Domžalah.

Kot vidite, se je iz malo daljšega zimskega spanca prebudila tudi naša spletna stran, ki vas v prenovljeni podobi vabi, da še naprej spremljate naš klub. Obljubljamo tedenske kolumne pod sedaj že znanim imenom ”Zapisi iz jungle”. Manjkali ne bodo niti intervjuji z igralci in trenerji, druge novice o aktualnih dogodkih povezanih z ameriškim nogometom pri nas. Obveščali vas bomo o flag footbalu, nekontaktni različici našega športa, kjer prav tako v Avstriji uspešno tekmujejo dekleta Tigers W, mladi igralci pa bodo letos nastopali tudi v državnem prvenstvu za moške pod okriljem ZANS-a – torej Zveze za Ameriški Nogomet Slovenije.

Na tem mestu naj omenim še nekdanjega vodjo in ustanovitelja Domžalskih tigrov Jerneja Pavliča – Jerryja, ki je pred kratkim vse posle glede kluba tudi uradno predal v roke Petra Kovača – Perota. Jerry bo kot navijač še naprej podpiral klub z roba igrišča, Pero pa sedaj, seveda s pomočjo številnih prostovoljcev in podpornikov, kot direktor kluba skrbi, da se ta čudoviti šport v Domžalah na vseh ravneh razvija še naprej.

Kot dolgoletni ljubitelj tega zanimivega športa, vam bom tudi jaz sam – kot avtor prispevkov na spletni strani – poskušal približati dogajanje v družini Domžale Tigers. Izevedeli bost zanimivosti tako z igrišča, kot tudi o dogajanju zunaj tekem. Pri tem seveda ne bom deloval sam, poleg že omenjenih moram izpostaviti še lovilca (WR) Tigersov in mladega podjetnika Luko Kruljeca, ki mi bo pri urejanju nove spletne strani pomagal. Prav on sicer že skrbi za socialna omrežja tackle ekipe, ki so, kot je že v navadi, še bolj ažurnen, sodoben in priročen pripomoček za sledenje našemu klubu.

Vabljeni, da Domžalske Tigre spremljate še naprej, se morda celo podate v okolico Gradca že to soboto in si, tako kot jaz, ogledate uvodno tekmo sezone 2019 v živo. Vsekakor pa ne zamudite prve domače tekme, ki bo, kot smo sedaj že vajeni, postregla z zanimivim spremljevalnim programom in atraktivnim dogajanjem na zelenici.

Za konec le še lep pozdrav in seveda: Welcome to the Jungle!

Žiga Novak, 21.3.2019

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.