NFL Draft 2020 – Povzetek

Letošnji NFL Draft je potekal med 23. – 25. aprilom in sicer malo drugače, kot smo tega vajeni do sedaj. Draft je potekal povsem virtualno preko platforme Microsoft Teams. V program so bili preko video klicev vključeni številni lastniki ekip, športni direktorji, trenerji, podporniki ekip, ter seveda različni povezovalci in gostje. Vse skupaj je potekalo brez kakršnihkoli tehničnih težav.


1. DAN – 1. KROG
V prvem dnevu drafta večjih presenečenj ni bilo. S prvim izborom večera je Cincinnati Bengals pričakovano izbral podajalca Joe Burrow-a iz LSU. V prvem krogu je bilo vsega skupaj izbranih 4 podajalcev, 1 tekač ter kar 6 lovilcev. Prav tako se je 6 ekip okrepilo na poziciji napadalne linije. Na nasprotni strani žoge je bilo izbranih 14 igralcev. Največ izborov v prvem krogu je imela ekipa Miami Dolphins, katera je izbrala kar 3 igralce.


2. DAN – 2. ter 3. KROG
Drugi dan drafta je potekal iz noči petka na soboto. Največje presenečenje je zagotovo bil izbor Philadelphia Eagles, ki je v drugem krogu drafta izbrala podajalca Jalen Hurts-a iz Oklahome. Ta izbor je povzročil veliko začudenja ter presenečenja predvsem med podporniki ekipe Eagles, kateri so prejšnjo sezono podpisali veliko pogodbo s trenutnim podajalcem ekipe, Carson Wentz-om. Zanimiv trenutek so kamere ujele v drugem krogu, kjer se je na mestu Bill Belichick-a znašel njegov hišni ljubljenček.


3. DAN – 4., 5., 6. ter 7. KROG
V zadnjem dnevu drafta je bilo opravljenih kar 149 izborov igralcev (od vsega skupaj 255). Program se je začel ob 18.uri po našem času ter trajal vse do 1. ure zjutraj. Naziv Mr. Irrelevant (to je igralec, ki je na draftu izbran kot zadnji izbor) letošnjega drafta je prejel Tae Crowder iz Georgie, izbrala ga je ekipa New York Giants.


V naslednjih dneh bodo ekipe k sebi dodajale še igralce, ki na draftu niso bili izbrani. Ekipam je nato dovoljeno, da v začetku maja organizirajo tridnevni “minicamp” kjer še dodatno preizkusijo igralce, ki so jih izbrali na draftu.

Kot zanimivost letošnjega drafta je tudi to, da je celotna skupnost gledalcev v treh dneh z donacijami nabrala čez 100 milijonov dolarjev za pomoč v boju proti bolezni Covid-19. Še en dokaz več, da je skozi šport mogoče doseči marsikaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja