Naša Zgodba

Domžale Tigers smo ekipa ameriškega nogometa iz Domžal, ki pokriva področje domžalske občine, skupaj z Lukovico, Moravčami, Šentjakobom, Trzinom in Mengšom.

Prve aktivnosti so se začele v juniju leta 2013, ko smo z željo po ustanovitvi mladinske ekipe trije trenerji organizirali poletno šolo ameriškega nogometa v Turnšah. Zanimanje za šport je hitro raslo in v septembru 2013 smo imeli že ekipo 25 otrok.

Po izjemnem zanimanju, se je klub v marcu 2014 razširil še na člansko in mlajšo selekcijo U15, kjer igramo zaenkrat brezkontaktni ameriški nogomet. Jeseni 2014 smo se razširili še v žensko ekipo in težko pričakovano kontaktno člansko ekipo.

V letu 2015 je klub začel doživljati razcvet saj smo se razširili še na dve novi selekciji U11 in U13, kar pa nam je dalo novega zagona, da se je vizija kluba še bolj usmerila na razvoj mladinskih pogonov in tako smo ustanovili kar dva krožka, Osnova šola Rodica – Rodica Lions ter Osnovna šola Preserje pri Radomljah – Radomlje Jaguars. Vsi mladinski pogoni so začeli aktvino tekmovati na domačih kakor tudi mednarodnih turnirjih (Balkan Bowl, Vikidie Bowl – Dunaj, Big Bowl…), kjer so dosegali zavidljive rezultate. Članska tackle selekcija pa se je prvič udeležila druge slovenske lige, kjer so osvojili naslov državnega prvaka.

V zadnjih letih pa klub prestaja nove izzive in ponujene so bile nove priložnosti. Mladinski pogoni se uspešno razvijajo, kar kažejo tudi rezultati iz mednarodnih/domačih tekmovanj in število novih članov, ter pozitivna mnenja vseh vpletenih pri delovanju kluba.
Skozi celo leto klub prireja številne dogodke , kjer je poudarek na druženju in povezovanju, tako članov kluba kakor tudi njihovih najdražjih.

Na podlagi našega dobrega dela, nas je k sodelovanju povabila tudi avstrijska zveza AFBÖ v kateri nastopamo že kar s štirimi ekipami. Selekcija članic je tako prvič zaigrala v FFL (Flag Football Ladies) v sezoni 2016, članska tackle ekipa pa od sezone 2017 nastopa v AFBÖ Divison 2.

Letos pa se jima pridružujeta tudi dve mladinski selekciji U13 in U15.

Za ta korak smo se odločili po izjemnem napredku samih igralcev, kakor tudi vodstva in obranitvi državnega prvaka v vseh mladinskih selekcijah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.